Uwindex
Image default
Groothandel

Pallets weegt u met een industriële weegschaal

Het gewicht van een pallet bepalen kan heel belangrijk zijn binnen uw bedrijf. Deze informatie is bijvoorbeeld nodig voor het beladen van een vrachtwagen of een wagon van een goederentrein. Als het gewicht niet bekend is, bestaat immers het risico om te zwaar beladen. Dit kan ervoor zorgen dat een transport niet kan vertrekken. Voor het wegen van een pallet kunt u gebruikmaken van een industriële weegschaal. Deze meet niet het gewicht tot op de gram, dit is in dit soort gevallen ook niet nodig. Hij bepaalt wel het gewicht tot op één of enkele kilo’s nauwkeurig. Zo weet u precies of de pallet niet te zwaar is.

Probleemloos transport met kennis over gewichten

Meten is weten geldt ook als het om het gewicht van een pallet gaat. Een schatting maken is vaak niet betrouwbaar, tenzij het gaat om pallets met een standaard inhoud waarvan het gewicht al bekend is. Maar ook dan is er dus ooit een weging geweest. Het is vaak ondoenlijk om het gewicht te berekenen aan de hand van de inhoud. Dozen met inhoud bij elkaar optellen om het gewicht van een pallet te kunnen vaststellen is een hele klus. Ook is de kans op fouten heel groot. Daarom wordt voor dit soort gewichtsbepalingen bij voorkeur gebruikgemaakt van een industriële weegschaal. Deze geeft snel en betrouwbaar de benodigde informatie over het gewicht van de pallet.

Koop uw weegschaal bij deze specialist

Als u op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare industriële weegschaal, dan kunt u daarvoor terecht bij Tegra Systems. Zij leveren een breed aanbod aan weegschalen voor professionals. Het gaat hierbij overigens niet alleen om weegschalen voor grote gewichten zoals van pallets. U vindt in het assortiment ook weegschalen voor het zeer precies wegen van producten en grondstoffen, als het nodig is tot op de milligram nauwkeurig. Voor een offerte op maat kunt u altijd contact opnemen met een van hun medewerkers.