Uwindex
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen jouw favoriete theesoorten

Het verschil tussen jouw favoriete theesoorten

Als het om thee gaat, zijn er twee hoofdtypen die mensen over het algemeen drinken – groene thee en zwarte thee. Beide soorten thee zijn afkomstig van dezelfde plant, Camellia sinensis, maar ze verschillen in de manier waarop ze worden verwerkt. 

Groene thee wordt gemaakt van ongefermenteerde bladeren, hierbij blijven de bladeren dus intact. Dit zorgt ervoor dat de bladeren hun groene kleur behouden. Hierdoor wordt jouw thee dus ook groenig. Zwarte thee wordt gemaakt van gefermenteerde bladeren. In dit proces worden de blaadjes geplet en laat men ze oxideren. Dit fermentatieproces is wat zwarte thee zijn donkerdere kleur en sterkere smaak geeft. 

Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten thee is hun gehalte aan antioxidanten. Groene thee is rijk aan catechinen, een type antioxidant dat in verband wordt gebracht met vele gezondheidsvoordelen, zoals een betere gezondheid van het hart en een verminderd risico op kanker. Zwarte thee is daarentegen rijk aan flavonoïden, een ander type antioxidant dat ook in verband wordt gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen.

Wat betekent dit voor jou en je kopje thee? Groene thee zal minder cafeïne bevatten dan zwarte thee, omdat het fermentatieproces een deel van de cafeïnemoleculen afbreekt. Zwarte thee heeft ook een hoger gehalte aan antioxidanten dan groene thee, als gevolg van de oxidatie die optreedt tijdens het fermentatieproces.

Als derde soort is er ook nog witte thee. Deze thee is wat minder bekend dan de groene en zwarte thee.  Witte thee wordt gemaakt van de jonge blaadjes en knoppen van de Camellia sinensis plant. Dit is dezelfde plant als die van de groene en zwarte thee. De blaadjes van de Camellia sinensis plant worden bij witte thee geplukt voordat ze helemaal open zijn, en ze worden helemaal niet gefermenteerd. Dit resulteert in een zeer licht gekleurde thee met een delicate smaak.

Bedenk dus bij het kiezen van je thee waar je naar op zoek bent – meer of minder cafeïne, meer of minder antioxidanten, en een sterke of delicate smaak. En vergeet vooral niet te genieten van je kopje thee!

Fleurdecafe.nl

Wil je een lekkere thee kopen? Neem dan eens een kijkje op fleurdecafe.nl.

 

https://www.fleurdecafe.nl/