Hoe duurzaam zijn PET glazen?

De meeste glazen in ons assortiment zijn PET glazen. Dit staat voor polyethyleenterefalaat. Bij veel mensen heerst de gedachte dat plastic glazen bij voorbaat slecht zijn voor het milieu. Gelukkig is er in de loop der jaren veel veranderd in de wijze waarop plastic geproduceerd wordt. We vertellen u graag meer over de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van PET glazen.

Waarom PET?

Een groot voordeel van PET glazen is dat ze volledig recyclebaar zijn. PET is ideaal materiaal voor glazen omdat het krachtig, flexibel is en licht van gewicht. Men is vaak in de veronderstelling dat PET alleen gerecycled kan worden tot non-voedsel producten, zoals technische toepassingen en kleding. Dit is niet het geval. Vandaag de dag wordt PET dankzij technische ontwikkelingen volledig gerecycled en voldoet het aan hoge veiligheidseisen en hygiëne.

Voordelen PET

Glazen of flessen gemaakt van PET hebben gunstige voordelen, we zetten deze voor u op een rijtje:

  • Onbreekbaar: de breekbaarheid van glas wordt door het gebruik van PET geëlimineerd. PET glazen zijn stevig en breken zeer zelden. Dit is ook gunstig tijdens de productie en het transport van de glazen. Indien er een glas valt, dan is het plastic makkelijker op te ruimen dan gebroken glas.
  • Functionaliteit: PET glazen zijn uitermate geschikt voor het serveren van dranken. PET glazen zijn sterk, laten geen gas en reukstoffen door en zijn een goede elektrische isolator.
  • Recyclebaar: PET kan worden versnipperd tot kleine plastic deeltjes, om zo weer opnieuw te worden uitgeblazen tot glazen. Tevens kan het gebruikt worden om meubels en pallets te vervaardigen.

Bio-based

Bioplastic is de snelst groeiende markt op dit moment. Bio-PET wordt van biobased ethyleneglycol geproduceerd. Om de voordelen voor duurzaamheid en milieu te versterken, is deze manier op oude PET onderdelen te recyclen tot nieuwe exemplaren een wenselijke manier. Naast perfect materiaal voor een drankje, is het ook ideaal verpakkingsmateriaal. De laatste 20 jaar heeft er een heus PET evolutie plaatsgevonden.

De toekomst van PET

Voor de toekomst geldt dat het van belang is om belangen goed te blijven behartigen voor de PET industrie. Wereldwijd gebeurt dit al door diverse brancheverenigingen. Zij strijden voor recycling, hergebruik en belangen. Als we kijken naar de technische voortgang van het materiaal, het verbeterde design en het gegeven dat PET steeds meer gebruik wordt in verschillende (voedsel)branches, snapt u wellicht waarom PET het meest dominante verpakkingsmateriaal van het komende decennium wordt genoemd. Wilt u meer weten over PET glazen? Bekijk ons assortiment online voor diverse uitvoeringen. Wij bieden champagneglazen, wijnglazen, shakers en nog veel meer.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Online Syrische levensmiddelen

Als je geluk hebt woon je in een stad waar er een lokale winkel zit dat Syrische levensmiddelen verkoopt maar helaas zijn er te weinig van zulke winkels. Winkels dat etnische levensmiddelen verkopen zitten meestal in de grote steden en er zijn er niet veel van dat Syrische levensmiddelen. Als je toch echt Syrische levensmiddelen nodig hebt is er wel een andere opties.

Tegenwoordig doen veel mensen online boodschappen en verschillende supermarkten in Nederland bieden deze optie aan. Online boodschappen biedt veel gemak aan en als je het druk hebt is het een goede optie. In plaats van je te haasten na werk om boodschappen te doen kun je gewoon op je gemak thuis boodschappen doen en het thuis laten bezorgen.

Je kunt online boodschappen doen op je computer, laptop, tablet of smartphone en het meteen veilig online afrekenen. Iedereen kan online boodschappen doen zonder het eerder gedaan te hebben omdat het zo makkelijk is. Het is ook mogelijk om online Syrische levensmiddelen te kopen.

Online zijn er supermarkten dat zich speciaal richten op etnische levensmiddelen en zo zijn er ook dus supermarkten waar je online Syrische levensmiddelen kun kopen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Hoe kies je een barbecue?

Sommige mensen kunnen niet wachten op de eerste warme dagen van het jaar waarop de barbecue weer aan kan! Dit is begrijpelijk, want het is een ontzettende sfeermaker. Maar je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de barbecue gaat kopen en gebruiken die echt bij jou past. Lees daarom vooral verder, want hier worden verschillende soorten barbecues voor je onderzocht. Eet smakelijk!

De houtskool barbecue

Barbecueën met houtskool of briketten is voor veel liefhebbers de klassieke manier van barbecueën. Dit geeft dan ook de echte barbecuesmaak, daar doen de meesten het dan ook voor. Ook heb je ze in alle soorten in maten, wat het shoppen leuk maakt voor iedereen. Het duurt wel even voordat deze barbecue op temperatuur is en ook moet er constant iemand bij blijven staan om hem op temperatuur te houden. Je zou ook gebruik kunnen maken van een houtskool-/brikettenstarter, wat de aanmaaktijd met de helft verkort! Al met al is een houtskool barbecue zeker de moeite waard.

De elektrische barbecue

De elektrische barbecue of teppanyaki genaamd is een uitstekende barbecue. Vooral het gebruikersgemak maakt deze barbecue erg aantrekkelijk. Het vlees wordt gegrilld net als op een houtskoolbarbecue. Alleen bij deze barbecue wordt de warmte gecreëerd door elektriciteit, dus het is een kwestie van de stekker in het stopcontact doen om hem warm te krijgen.

Dit is dan ook erg snel en gemakkelijk.

Met de temperatuurregelaar is hij ook goed warm te houden. Ook komt erg geen schadelijke rook vrij als bij de houtskool barbecue. Echter is de geur en de smaaksensatie die wordt gecreëerd niet hetzelfde met een elektrische barbecue.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier

Steak of angus vlees bestellen kan online zeer gemakkelijk!

Tegenwoordig is het online zeer gemakkelijk om steak te bestellen. Tegenwoordig kunt u zelf Angus vlees bestellen via het wereldwijde web. Hierdoor hoeft u niet meer naar de slager, met een paar drukken op de muis is dit geregeld. Vrijwel iedereen vindt barbecueën leuk en lekker. U zult er uw gasten dus zeker blij mee maken. U krijgt de kans om zelf het ideale BBQ pakket samen te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor spareribs, steak, burgers, worsten of braadstukken. Zorgt dat u het lekkerste en meest kwalitatieve vlees kiest, bijvoorbeeld een steak van Angus vlees, Iberico vlees of Nieuw-Zeelands lamsvlees. Als u dit serveert met wat frisse salades en andere lekkere hapjes, zal iedereen weer tevreden het feestje verlaten. 

Leer barbecueën van een pitmaster en bereid de heerlijkste spareribs, steak en Angus vlees

Wanneer u Angus vlees gaat bestellen moet u wel verzekerd zijn van kwaliteit. Ditzelfde geldt voor de steak die u gaat halen of bestellen. Kwaliteitsvlees proef je en het geeft een extra dimensie aan uw gerecht. Door veel te oefenen wordt u vanzelf beter. Als dat u niet snel genoeg gaat voor u, kunt u ook een barbecueworkshop van een echte pitmaster volgen. Wilt u de lekkerste spareribs leren bereiden? Dan kiest u voor een workshop die u daar alles over leert. Bent u juist nog een groentje op het gebied van barbecueën? Natuurlijk zijn er ook genoeg beginnersworkshops. Na het volgen van de workshop kunt u gelijk een BBQ pakket aanschaffen en aan de slag gaan met heerlijk Angus vlees, spareribs of steak.

Stel uw eigen BBQ pakket samen vol lekker en kwalitatief vlees

Wanneer u een steak gaat bestellen kijkt u van te voren altijd naar de aangeboden kwaliteit. Het is belangrijk om aan bepaalde eisen te voldoen met betrekking tot uw aangekocht vlees, dit zorgt ervoor dat het nog beter smaakt! Ditzelfde geldt wanneer u Angus vlees gaat bestellen. U kunt kiezen voor een BBQ pakket voor 2 personen, maar ook als u met een grotere groep wilt genieten van een uitgebreide barbecue is dat mogelijk. Als u gek bent op één vleessoort, bijvoorbeeld spareribs of steak, kunt u ook een pakket bestellen dat alleen dit vlees bevat. Het lekkerste barbecuevlees allemaal in één BBQ pakket, het is mogelijk!

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier