Uwindex
Image default
Aanbiedingen

5 vistechnieken die u zou moeten proberen

Veel mensen denken dat er maar een enkele manier is om te vissen: “Doe het aas in de haak, laat het zinken en de vissen zullen bijten “. Dat is maar één manier van vissen, er zijn veel andere technieken die voor verschillende soorten vis worden gebruikt. Elke vis en plek heeft een andere manier van vissen nodig. Elke visser heeft zijn eigen favoriete manier van vissen.

Hier vermelden we de top 5 vistechnieken die over de hele wereld worden gebruikt voor recreatief vissen:

Bodemvissen:

Dit is de meest gebruikelijke en eenvoudige manier om te vissen. Met deze techniek richt je je op vissen die op de zeebodem leven, zoals snappers, zeebrasem en tandbaarzen. Er zijn twee manieren om met de bodem te vissen met een hengel of met een handlijn. Handlijnvisserij is nog steeds heel gebruikelijk in ontwikkelingslanden (Azië, Afrika en het Midden-Oosten). Sommigen gebruiken het omdat je de beet beter kunt voelen en anderen omdat het goedkoper is.

Slepend vissen (trollen)

Trollen wordt gebruikt om grote vissen te vangen die meestal in het bovenoppervlak van het water zwemmen. Trollen betekent dat je met de boot meebeweegt terwijl je je hengels op de rug in het water hebt met kunstaas/aas eraan vastgehaakt (kunstaas, dood aas of levend aas). Slepend vissen wordt gebruikt om op groot wild te vissen, zoals zwaardvissen, tonijn en vele andere soorten vis die zich voeden met andere kleinere vissen en in het oppervlak zwemmen. Wil jij nu de beste visstek vinden? Maak dan gebruik van een fishfinder van Mediawinkel.eu.

Vliegvissen

Vliegvissen is meer techniek die wordt gebruikt bij het vissen in zoet water, zoals rivieren en meren. Bij deze techniek gebruik je een vlieg als aas en een speciaal soort hengel en molen. De techniek wordt nu ook gebruikt bij het vissen op zout water, omdat het voor sommige vissers uitdagender en opwindender is. De meest voorkomende vis die bij vliegvissen wordt gevangen, is zalm en forel.

Jiggen:

Jigging is een wat nieuwe vistechniek die is uitgevonden door Japanse vissers. Een jig is een metalen kunstaas dat je in het water laat vallen totdat het de bodem bereikt, waarna je het oprolt in een speciaal ritme waarbij je de vissen in de bodem of het middenoppervlak richt. De meest gerichte vissen met jigging zijn Amberjack, Yellowtail, Rainbow Runner, GT, Groupers, Yellowfin Tuna en anderen.

Werpen of spinnen

Spinnen of gieten hebben dezelfde betekenis en kunnen zowel vanaf de kust als vanaf een boot worden gedaan. Het idee is om je hengel uit te werpen terwijl je een aas gebruikt. Het aas kan verschillen, afhankelijk van de vis waarop u zich richt. Voor het werpen moet je het aas altijd weggooien en dan terugspoelen in jouw richting om de beweging van een vis te imiteren. Er zijn veel soorten kunstaas die kunnen worden gebruikt.Er zijn twee bekende soorten kunstaas voor het vissen op groot wild: 

• Stickbaits: Stickbaits hebben een  visachtige vorm. Ze zijn ontworpen in een vorm die de beweging van een echte vis kan nabootsen wanneer je ze ophaalt. De grootte, vorm, beweging van de hengel en hoe snel ze op te halen zijn, hangt af van de vis waarop je mikt en de plek waarop je vist.