Uwindex
Image default
Internet

3 tips om te besparen op verschillende abonnementen

Tegenwoordig hebben veel mensen last van de inflatie. Hierbij is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om de kachel een graadje hoger te zetten of om uitgebreid boodschappen te doen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om te besparen op je abonnementen. Goedkoop internet zorgt er bijvoorbeeld voor dat je per maand flink wat extra geld overhoudt. In dit artikel geven wij je verschillende tips om te besparen op verschillende abonnementen.

Het internetabonnement

Een internetabonnement kan al snel oplopen tot 80 euro per maand. Toch is het ook mogelijk om te kunnen internetten voor vier tientjes. Als je niet vaak dingen hoeft te downloaden en niet teveel mensen tegelijk op het internet zitten, is een goedkoop abonnement zeker haalbaar. Om het juiste internet te vinden, kun je providers van internet vergelijken. Vaak zijn er rond de feestdagen ook verschillende aanbiedingen. 

Breedbandwinkel is een goed voorbeeld van een website waar je internet providers met elkaar kan vergelijken. Daarnaast bieden ze ook nog eens verschillende grote kortingen bij de bekendste internet aanbieders. Breedbandwinkel zorgt er dus voor dat je het goedkoopste en beste internet krijgt!

De vaste telefoon

Veel mensen gebruiken tegenwoordig alleen nog hun mobiele telefoon. Daarom is het verstandig om te overwegen of de vaste telefoon wel echt nodig is om te hebben. Een vaste telefoon brengt namelijk de kosten van zo’n 60 euro per maand met zich mee. Als je de vaste telefoon dus niet gebruikt, is het verstandig om het abonnement op te zeggen.

De televisie

Een abonnement bij de televisie beschikt vaak over veel extra’s die je helemaal niet nodig hebt. Zorg daarom ervoor dat je een abonnement kiest met zenders die je daadwerkelijk gebruikt. Dit scheelt namelijk erg veel geld. Neem daarnaast alleen een abonnement op streamingdiensten als netflix of disney als je deze ook gebruikt. 

De mobiele telefoon

Veel mensen kopen een unlimited abonnement voor de telefoon, terwijl ze dit vaak niet eens nodig hebben. Dit kost ontzettend veel geld. Daarom is het verstandig om goed in kaart te brengen hoeveel belminuten en MB’s je per maand verbruikt, hierdoor kun je dan een abonnement vinden die bij je past.  Wil je dus graag besparen op abonnementen? Vergelijk dan verschillende internetproviders met elkaar. Daarnaast is het verstandig om de vaste telefoon weg te doen, als je deze niet meer gebruikt. Bij een televisieabonnement moet je alleen zenders in je pakket stoppen, die je daadwerkelijk ook wilt. En als laatste is het verstandig om een passend mobiel abonnement te nemen.